Aquí, el Vito ho va voler tornar a fer i va comprar un pot de vidre amb un tap que té una xarxeta al damunt, ja fet exprés per a fer créixer brots. Així, hi pots posar aigua i abocar-la i no cau el que hi ha dins.
Va comprar una barreja de llavors per a fer brots i la va provar durant un temps, però també se li feien malbé i va deixar de fer-ho...
Allà a la feina, el Craig, que és un dels que sol dinar amb nosaltres, va començar a portar brots. En comptes de posar-los a l'amanida, ell duia el pot sencer i es menjava els brots directament del pot. Li vaig demanar que m'expliqués ben bé com ho feia ell, per a veure si ho tornàvem a fer a casa i ens sortia millor i, com que vaig veure que no era complicat ni hi havies de deicar molta estona, vaig decidir-me a provar-ho.
Es comença el dia "0" al vespre, posant un dit de llavors al cul del pot.
Llavors s'omple d'aigua i es deixa tota la nit en remull.
Al matí del dia 1, les llavors ja s'han estovat i s'han inflat. Es buida tota l'aigua. S'esclareix un parell de vegades (sense treure el tap) i es deixa tot el dia així.
Aquí hi ha les llavors esclarides el matí del dia 1:
I aquesta és la feina del dia a dia: al matí s'omple el pot d'aigua, es sacseja una mica, i es torna a buidar, assegurant-se de que no queda gairebé aigua per a que no es facin malbé. Així és com estaven el matí del dia 2:
Matí del dia 3:
Matí del dia 4:
Matí del dia 5:
Matí del dia 6:
És curiós veure com van creixent cada dia... primer surt aquella arreleta petitona... i després al final ja es tornen verds i fan una mica de fulla...
Als 5 dies ja es poden començar a menjar i, els que queden, encara van creixent. I són boníssims!!!!!!
Ostres..jo tambe tinc una germinadora..pero diferent..es a capes... aquesta pagina web hi ha molta informació y pots comprar moltes llavors ( si vius als USA...aquí ens hem de conformar amb 4 o 5 coses nomes)
ResponEliminahttp://www.sprouting.com/
Això! és una germinadora, el que tenim a Manresa... no me'n recordava del nom... i sí, també era a capes...
ResponEliminaMolt interessant, aquesta web. Ja me la miraré amb calma, a veure si puc fer els brots de bròquil sense que se'ns facin malbé (que eren els que li fallaven al Vito).
"Thanks for sharing!" (que diuen aquí...) :)
Ei, quina mena de llavors? Soja, mill ...?
ResponEliminaÉs una barreja de 3 llavors: "crimson clover", "fenugreek" i "horseradish". Sincerament, no sé què són... "clover" és trèbol i "crimson" és com vermellós (m'ha sortit "trébol encarnado"). "Fenugreek" és "fenogreco" i em quedo igual, i el "horseradish" és rave picant i realment tenen gust de rave i sí que són una mica picants, si te'ls menges sols.
ResponEliminaAra aviat provaré els de bròquil.
Encara que sigui una mica tard, per molts anys, Mare!!!