4/4/12

"Show and Tell" de Catalunya a Holt Elementary

El divendres 3 de febrer el Vito no tenia col.le i va aprofitar per anar a l'escola de la Dina a fer un "Show and Tell".

Això dels "Show and Tell" es fa molt, aquí als EEUU, sobretot a les "Preschool" i a "Kindergarten". Es tracta de que els nens portin una cosa de casa (generalment els divendres) i surtin a ensenyar-ho i a explicar-ne coses al davant de tota la classe. Es fa per a que s'acostumin a parlar en públic.

Quan la iaia Amàlia ens va enviar els vestits de catalaneta que havia fet per la Dina i la Lia, la Dina va dir que ho volia portar al col.le. Jo li vaig dir que potser ho podria portar per a fer un "Show and Tell", però que ho havíem de demanar a les mestres (aquest any en té dues, que fan mitja jornada i comparteixen la classe), perquè al pricipi del curs ens van dir que, com que ja eren més grans, només farien "Show and Tell" si era una cosa molt especial.

I això va ser prou especial per a fer-ho, perquè van dir que sí encantades de la vida.

La Dina estava ben emocionada i ho esperava amb candeletes...

I aquí la tenim, ben preparada, a punt d'entrar a la classe.



A part de la il.lusió que li feia ensenyar les coses de Catalunya a la classe, també era el fet que el Vito anés al seu col.le a parlar davant dels seus companys.

Jo havia preparat una presentació amb Power Point l'any passat, per un dia que a la classe d'anglès vam fer presentacions cada un del seu país, i la vam aprofitar per la classe de la Dina. Si us hi fixeu, a la dreta, es veu un tros de pantalla amb gent ballant una sardana.




Aquí es veuen els companys de la Dina, ben aficionats escoltant al Vito.




La Mare m'havia enviat tot de "mostres" catalanes per a poder ensenyar: un tros de punta al coixí amb el patró i tot, boixets del coixí de fer punta, un conte d'una puntaire catalana, un retall de diari amb fotos de catalans i una postal amb uns catalanets ballant una sardana.

La Dina ho va anar passant per a que tothom ho pogués veure.




Aquí tenim la postal...


A la presentació hi havia un mapa on es veia on era Catalunya, dades geogràfiques, fotos de la senyera, del pà amb tomàquet, de les mongetes amb botifarra, dels panellets, dels castellers, dels gegants i els nans, ... i ja no recordo què més.

Tothom va estar molt content i els va agradar molt saber d'una cultura d'un altre lloc.

1 comentari:

  1. DINA, ESTIC CONTENTÍSSIMA AMB AQUESTA PRESENTACIÓ QUE VAS FER PERQUÈ EM FA MOLTA IL·LUSIÓ QUE UNA MICA DE LA CULTURA DE LA NOSTRA TERRA HAGI ESTAT CONEGUDA PER AQUESTS NENS QUE SEGUR QUE NO EN SABIEN PAS RES! MOLTES GRÀCIES PER HAVER-HO FET TAN BÉ! Ep i a tu Vito i a tu Íngrid també!

    ResponElimina