27/4/12

Papallones altra vegada...

Com cada any, al Vito li havien portat aquells potets amb erugues a l'escola. Com cada any, la Dina li havia demanat que, si en tenia de sobres, en portés algun a casa... I, com que n'hi havien sobrat 3, els va portar a casa i vam anar observant com anaven creixent les erugues i com es tornaven crisàlida. Un cop són crisàlida s'ha de treure del potet, deixar-les a sobre la tapa i esperar que es transformin en papallones.

El mateix dia 2 d'abril ja va néixer la primera papallona! Quina emoció!!! Com li arriba a fer il.lusió a la Dina tenir una papallona i poder-la agafar amb les mans...

A darrere de la papallona hi ha una crisàlida, que es va tornar papallona just el dia després.


Aquí ja hi havia les dues i, com que al principi no volen gaire i s'estan molt quietones, la Dina i la Lia les van estar agafant tota l'estona, amb molt de compte per a no fer-los mal.


Quins colors més bonics, aquí a les ales, oi?



De tant en tant feien una mini-volada i se n'anaven de les mans per anar, en aquest cas, a la meva cama...



Em sembla que al mateix dia o a l'endemà ja teníem les tres i la Dina i la Lia ja els van posar noms i es van passar unes 3 hores "entrenant-les a volar"...

Al cap d'uns dies ja les vam deixar anar, perquè ja feia més bo i ja estaven "prou entrenades" per a ser lliures...

3 comentaris:

  1. Quina cara de satisfacció que té la Dina! I jo que sempre havia pensat que si les papallones es tocaven després no podien volar!

    ResponElimina
  2. És per això que els dic que no els poden tocar les ales... no sé d'on ho he tret, però deien que tenen un polsim a les ales que, si el perden, no poden volar... Ara em faràs buscar informació... :)

    ResponElimina
  3. He estat buscant i diuen que "aquesta pols són escames que estan col.locades a les ales d'una manera semblant a les teules d'una teulada i estan fixades a la membrana alar. Quan es desprenen, la papallona no les pot substituir. Són molt útils per l'insecte i tenen moltes funcions molt importants, com l'estabilització del vol. Així doncs, una papallona no pot volar sense la pols de les seves ales".

    Apa, ja ho sabem! :)

    ResponElimina