8/1/10

Any nou, escola nova...

Aquest dilluns passat la Dina va començar l'escola (aquí no celebren els Reis). Per "seguir la dita", l'hem tornat a canviar d'escola... :(

Ja serà la 3ª que provem... Aquí l'escola obligatòria no comença fins els 5 anys i, realment, si vols que hi vagin abans, està bastant malament. La Dina anava a l'Espill i n'estàvem encantats. Tant a l'escola amb els mestres, com fora de l'escola amb els Pares i fills, ens hi trobàvem molt bé i era una part de la nostra vida.

Aquí, si volem que hi vagi les mateixes hores que feia allà, l'hem de portar a un "Day-Care", que és com una mena de "guarderia". Si volem una escola de veritat, només fan classe 2 o 3 dies a la setmana i només 2h30' al dia....

A l'escola on ha començat ara és això és el que està fent: dilluns, dimecres i divendres, de 9h a 11h30'. Els altres dies farem activitats pel nostre compte i també mirarem de fer més coses a casa.

L'escola on anava abans (la Sunrise Montessori School) pintava molt bé. Realment penso que tenen un mètode molt bo, però vaig estar uns dies allà d'espectadora i vaig poder veure que a l'hora de la veritat no seguien pas el mètode. No feien res del que m'havien venut en visitar l'escola i, al fi i al cap, era una mica un "Day-Care" com les altres. A més a més, van fer canvis de mestres sense informar de res als Pares, la Dina va començar a no voler-s'hi quedar... Per a rematar-ho, la nova professora els ensenyava castellà, i la Dina va passar de cantar les cançons en anglès a cantar-les en castellà... A sobre, quan hi havia anat per veure l'escola, m'havien recalcat molt que totes les activitats es feien de dalt a baix i d'esquerra a dreta , per a fomentar el sentit de la lecto-escriptura però, curiosament, la Dina va començar a tenir el sentit aquest just al contrari: va començar a escriure el seu nom al revés, obria els llibres per l'última pàgina i els volia començar a llegir per la dreta...

Tot això barrejat, a més del preu que pagàvem, que no crec que es correspongués amb el que rebíem, ens va fer decidir a canviar. Com que els Pares d'una nena d'allà (la June) també volien canviar d'escola, vam buscar junts una escola millor. Ara han començat juntes i almenys no ha estat tan traumàtic.

A veure com va anant tot...

5 comentaris:

  1. A veure si la 3a és la bona. MOLTA SORT!!!

    ResponElimina
  2. Segur que sí!!

    No diuen que a la tercera va la vençuda?

    De tota manera això d'escriure el nom al revés no és tan estrany, molts menuts ho fan i després se n'obliden i ho fan bé. En diuen escriure amb efecte mirall ( No voldria equivocar-me, però em sembla que es diu així).

    ResponElimina
  3. Sí, jo també havia vist que hi havia nens que ho feien, a una edat determinada, però segur que no anaven a una "Montessori" que just treballava per a que no fos així... ;)

    No m'amoïna perquè ja sé que això passarà, però em va fer gràcia que prediquessin tant això de fer les activitats d'aquesta manera per a reforçar el sentit de la lecto-escriptura i que, a part de veure jo mateixa que no ho feien pas a les classes, la Dina comencés a fer-ho tot al revés! :)

    ResponElimina
  4. A mi el que m'estranya és que si ja ho feia bé, comencés a fer-ho del revés. L'Ona abans d'escriure el seu nom bé, el feia invertit, però un cop l'ha après ha escriure bé, dubto que ara el fes del revés. No sé... A veure...
    Tela, però, amb el sistema d'aquí, eh??
    Vinga, va!! a veure si ara ja és la definitiva...

    ResponElimina
  5. Si és que aquets americans!!!! XD

    ResponElimina