5/5/11

Visitem el Navajo Interactive Museum

...demà passat començarà l'estiu, i jo encara estic fent les entrades de l'"Spring Break"...
He estat i estic molt enfeinada, però intentaré anar-me posant al dia, perquè em fa gràcia tenir totes les entrades (encara que siguin a deshora) per quan fem una repassada, poder veure tot el que hem anat fent...

Aquí érem a Tuba City. És una ciutat on la població és majoritàriament descendent de les tribus d'indis Navajo. Evidentment, avui en dia, ja no van amb les plomes i els mocasins, sinó que han evolucionat (tal i com es veu a la foto de sota) i ja van vestits com "tothom":


Hi havia una rèplica de les cabanes que feien, amb el sostre foradat al centre (per a que sortís el fum de la foguera) i sorra al terra... és el que els va agradar més a la Dina i la Lia... es van passar tota l'estona jugant amb aquella sorra tan fineta i vermella:


Hi havia llana de les ovelles i les eines que feien servir per a filar-la i fer-ne els cabdells que feien servir per a fer els estors i tapissos típics, amb aquelles sanefes tan boniques:


En aquest quadre es veia les diferents herbes i flors, o llavors, o terres, que feien servir per a tenyir la llana i poder teixir amb diferents colors:


Això és un teler, amb un tapís a mitges:


I això és una maqueta d'un dels estils de cabanes que feien (n'hi havia 3 o 4 de diferents):


Per fi vam poder veure i conèixer coses de la cultura Navajo. Ens va agradar.

1 comentari:

  1. És com si haguéssiu acomplert un somni meu, ja sé que deu ser tot molt de cara al turisme, però seria imperdonable no conéixer una mica de prop aquesta cultura que , en definitiva, és l'originària d'aquest gran país.

    ResponElimina